Naujienos

Dar nevairuoji? Ateik į vairavimo mokyklą DORKANAS

Sugedusio automobilio vilkimas: kaip išvengti mažų ir kritinių klaidų

2018 05 24

Sugedusio automobilio vilkimas yra sudėtingas ir atsakingas procesas. Tačiau neretai vairuotojai nesupranta, kaip tai daryti yra sunku ir kokias pasekmes gali sukelti neatsakingas bei neapdairus elgesys. Kita vertus, ne visada pats tempimo procesas vyksta tinkamai.
Vairavimo mokyklos „Dorkanas“ saugaus vairavimo mokytojas Darius Kanapinskas pabrėžia, kad vilkimo procesas prasideda dar prieš tai, kai tempiamas ir tempiantis automobiliai sujungiami lynu.
„Pirmiausia, sugedusio automobilio vairuotojas turi įjungti avarinį signalą ir pastatyti trikampį avarinį ženklą atitinkamu atstumu nuo automobilio. Tas, kuris atvažiuoja į pagalbą, turi sustoti preikyje sugedusio automobilio, o ne prie galinės dalies, nes vėliau gali formuotis spūstis ir sustoti taisyklingai bus sunkiau“, – LRT.lt pasakoja D. Kanapinskas.
Svarbu pasirūpinti tinkamomis priemonėmis
Neretas vairuotojas nepasirūpina savo saugumu, ypač tamsiuoju paros metu. Netikėtai sugedus automobiliui, įjungia avarinį signalą, bet pamiršta kitiems vairuotojams pranešti apie save. Todėl šviesą atspindinčią liemenę būtina laikyti automobilio salone, lengvai pasiekiamoje vietoje, o ne, kaip dažnai nutinka, bagažinėje. Kelių eismo taisyklės (KET) aiškiai sako, kad iš sugedusio automobilio vairuotojas turi išlipti jau vilkėdamas šviesą atspindinčią liemenę.
Kitas svarbus dalykas –  pats tempimo lynas. Ar jis atitinka reikalavimus, yra tvarkingas ir nesukels nepatogumų ir pavojaus ne tik tempimo procesą atliekantiems vairuotojams, bet ir kitiems eismo dalyviams.
„Lyną būtina patikrinti –  ar nėra įtrūkimų, atplaišų. Jam taip pat galioja trys reikalavimai. Pirmasis –  lanksti vilktis neturi būti trumpesnė nei 4 ir ilgesnė nei 6 metrai. Antra, vilkimo juosta negali būti siauresnė nei 5 centimetrai.

Visą straipsnį galite rasti: https://bit.ly/2KOcsii